Sunday, October 31, 2010

dh lambat kot~

kamu salah bagi org green light utk ngorat saye...dan skng saye just nk dye!bukan kamu..mmber..??myb..e2 pon klu kamu nk turun kan ego kamu 2!

bnyk phone kah..?

hurmm..
x bnyk la..
i ader samsung jee..
yg len 2 pinjam!
hahaha~

PD tyme~


i just joint this event..lepas 2 start adegan fighting2..mmg dh mcm drama dh i rase..huhu..
septt yer ader BBQ yg i ptt joint..i x salah kan sape2 pon sbb i x joint tht event..mate i dh bengkak mcm beruang panda..2 jam kot i nagis mcm org gile..ngis mcm meratapi kematian org!

so..dlm kul 8pm 2 i dh gerak nk balik bangi..tp singgah kawasan pasar PD..uyya nk beli food..smpi bangi dlm kul 9 lebiyh..p pasar kat bangi plak..ok..tertibe mcm batak pasar plak kan..??haha..dlm kul 11 baru i balik umh..sbb lps p pasar 2 i lepak ngn mmber2 uyya kat taman sepakat!

start from yesterday..i ngn uyya mmg dh declare frewn..till abis deal ktrng yg 2 month 2..after 2 month 2 baru laa uyya decide..just b frewn or more..hurmm~~

tp smlm mmg gadoh yg paling terok..i x penah gadoh ngn sape2 smpi mcm 2..n i x penah nagis kat sape mcm 2..hurmm...

ohh..tyme otw balik umah kan..i x leyh drive..i sumpah sakit..tertibe kaki kiri i kebas..n pinggang belah kanan i sakit~ tp tyme nie i mcm bersyukur sgt2..uyya sngp benti tepi..urut i jap..then anta i smpi umh.. sumpah terharu..walaupon ptg 2 gadoh besar!
p/s: i just ader parasaan kat kamu.sile faham! 

rawang!

otw 2 rawang..
jumpe adek! 
sbnr yer bnyk bnde i nk update mlm td..tp pinggang i sakit..kaki i kebas..balik smlm pon uyya hantar smpi umh..

selamat laa p rawang nie i x drive..so..boleyh relex2 kat blakang smbil dengar lagu..mlm krng i try utk update bnde yg berlaku semalm..

p/s: sabar seseoranga der had yer. thanks sbb sabar ngn saye! 

Saturday, October 30, 2010

Stress

Hurmm..p PD semate2 Nak gadoh?hurmmm..Mmg best..

Friday, October 29, 2010

take it pleasse~~

ohh ohh ohh omg..
nape tertibe omg nie..??i rase this quote mmg kene ngn i..
haha..cth yer laa.. 
"sile makan ubat" >i x buat pon..<

so..same laa ngn i nasihat kan org 2 utk jumpe doc utk amik darah..tp dye x nk..huhu..so..sebelom nk nasihat akn org..make sure kamu pon mengikut nasihat yg d beri org yer  I=)

masalah e2 beban.?

jadi..kite perlu ader masalah..sbb dengan masalah ini laa yg akn mematang akn kite..yg akn mendewase kan kite..yg akn memberi seribu makne buat diri kite..

jadi selagi kite ader masalah.,kite ptt rase bersyukur or bertuah yeer..klu x..msti borink..haha..yelah..bile ader masalah..kite msti akn mencari jalan nk settle kan yer..btl x..??

quates 4 d day!

kan ary 2 i penah ckp yg i berhajat utk x nk kenal uyya..tp bile i pkir balik..ader baek yer i kenal uyya nie..

since i kenal uyya..i boleyh d kate kn agak berjumat..tp i tetap gak rase i boros..haha..tp serius laa..nmpk laa i dh jimat sikit..i dh kurng melepak..kurng shopping..kurng sume yer laa..

dh tengok smpi habis this vid..??chomey kan anna nie..??hehe..tp mmg macm 2 laa klu nk buat 1 cover utk memane lagu..msti akn ader "stress" 2..

ohh..tertibe indu guitar..nk buat cover boleyh..??? >uyya x kasi<  =( serius bnyk lagu i nk men..lagu nie pon i nk try buat cover.. dah laa hati ngh x tenang skng nie..i mmg nk guitar..tp i pon x tau laa..hurmm...~nk guitar!!!!!!!

=X


x yah bermuke2 dengan i..
depan baek..
blakang..??

Thursday, October 28, 2010

blood test!


ader bdk 2 x p amik darah  ary nie!so..mcm mane nk tau dye kene denggi or x..macam mane nk tau dye kene gout or x..ishh laa..bdk kechik mmg slalu degil!!!

btw..i know..kamu bace my blog..sile nasihat kn BF kamu 2 utk amik darah..saye x leyh nk suruh dye..~ dye dh x nk dengar nasihat saye!
p/s: cantek sweeter hijau

ubat!

sumpah bnyk gile aku post mlm nie..nie sume angkara phone aku p off..ohh..kesian laa kat diri sndiri~

hari nie i gedik2 turun capd yer clinic..saje2 jee jumpe akk2 nurse kat c2..then tibe2 terserempak ngn doctor..ohh no..!!i sumpah nk lari..hahah..tp malang..mmg x laa..

doc: izzati..awak dh makan ubat..??
me: hehehe..doc sihat..?[ubah topik]
doc: izzati..saye tnya nie..ubat makan x..??
me: =) [hnya mmpu tersenyum]
doc: i ader idea mcm mane nk buat kamu mkn ubat regularly..
me: alaa..doc..x yh yer..i kan dh sihat. =0
doc: melawan yeer..??[melawak]
me: ishh laa..haa..aper idea yeer..??
doc: starting nexk month..ubat kamu akn d tinggal kn kat clinic..so..evyrday kamu akn dtg cnie..utk mkn ubat kamu..n saye kn dh mudah kan kamu mkn ubat sehari sekali jeer..
me: alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..namo laa mcm 2 doc..huhuu
doc: x kire..nexk month start..ok..[beredar]

ohh ohh ohh..doc e2 mmg laa amat2 prihatin terhadap patient yer..tp saye x harap diri saye yg d point kan..huhu..so..starting nexk month..i kene makan ubat!huhuu~
p/s: makan kah saye..??haha

operater girl~

nie i nk cite bnde lawak~bg i lawak laa..x tau laa kalian rase bnde nie lawak or not!
ok..mcm nie..kat office..selaen i kene kire OT's rate,i kene gak laa jadi operater..nie d sebabkan kat kewangan 2 terlalu laa bzy..mcm x menang tgn laa org len nk angkat phone..so i kene angkat..

tp mcm best laa juga angkat phone..ckp formal..then yg paling best..when masalah caller 2 kite dpt settle kan..mmg mcm rase bangga yg amat laa..haha..tp kebanyak kan yer i akn pass kat org gak..haha..sbb bile bkn bidang kuaser yg i x buat..mcm mane laa i nk tlg jawab caller 2 punya soalan kan..??
 ok..
i dh lari tajok!
haha..

 kalian nk tau x..
when i angkat phone umh..
i boleyh ckp formal..
slamat laa tyme 2 adek i yg call..
aper lagi..bantai gelak laa dye..
hahah..

ok..e2 jee sebenar yer cite yer!

p/s: selamat laa hand phone x jadi mcm 2~ 

lagu rock version ketuhanan!


dh hayati lirik dye..??nie sume angkara faisal laa..bukak lagu nie non-stop ary nie..i pon dh naek melalak lagu nie kat office..tp tyme balik td..tertibe jee faisal tnya..

faisal: adek..nie lagu cinte ker aper..?
me: cinta laa kan..??btl x..??
faisal: x laa..nie lagu utk kite ingt tuhan kite..cube hayati lirik dye..
me: aah laa..

tertibe i rase lagu nie bagi i semangat!ohh...thankz faisal sbb kamu kenal kan lagu nie kat i..~ dan klu korng nk tau..skng nie i dok dengar lagu nie..i harap supeye i slalu ingt dekat "DIA",insyaallah..~

bace laa!

Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..
 

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..
 

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan. Hoho..
 

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.
 

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.
 

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.
 

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.
 

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye.. Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh.
 

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok.. kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.
 

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..
 

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??
 

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..
 

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..
 

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.
 

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!
 

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!
 

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa..
 

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??
 

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!
 

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..
 

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!
 

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??
 

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.
 

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!
 

Aku buntu..
 

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..
 

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..
 

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..
 

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!


1 Julai 2007,


Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,
Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,
Ara memang cinta padamu,
Dan Ara menangis bila abang melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,
Luaranku mungkin ramai yang terpesona,
Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,
Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,
Ara hanya mampu tersenyum pada abang,
Andai abang mahu Ara berjenaka,
Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,
Seperti orang lain berbicara,
Kerana Ara tak mampu ketawa,
Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,
Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,
Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,
Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,
Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..



Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?
 

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?
 

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.
 

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.
 

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.
 

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”
 

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..
 

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..

(T.T)

link : tuah mohd bakheet   

nk pahala..?

bnyk care kan kite nk dpt pahala..hehe. =) so..ary nie i nk share pasal 1 topik.. 
-IBU- 
kire yeer dengan ibu nie kite mmg senang dpt pahala..dosa..??pon senang gak.. btl x..??
ok..nie i punya boss laa yg mcm bagi i ceramah b4 i balik dari buat OT smlm..~i borak punya borak..kluar laa cite nie..korng nk tau x mcm mane nk dpt pahala yg paaaling mudah..nie kate boss i laa..
  • kalian hanya perlu tgk muke ibu2 kalian dengan penuh kasih sayang
kalau kalian nk tau..when kite tgk muke ibu kite dengan penuh kasih sayang,reward dye same dengan kite tgk kaabah!wah..hebat bkn..??
  • salam dan pelok cium ibu
bile kite salam pelok n cium ibu kite..segala dose2 kecil kite akn gugur mcm daun2 kering gugur d muke bumi..huhu..senang kan nk hapus kn dose kecik..??

bos saye ader gak pesan..semase ibu2 kite hidup nie..selalu laa pelok cium mereke..sbb bile mereke dh xdek nnt..kite akn menyesal2..menyesal amat2 sgt..pd lelaki..jgn laa segan2 nk pelok cium ibu anda..klu ngn gf..nk jee..tp nape ngn ibu kite kite rase segan..???

p/s: i tertibe insaf!

off phone!











ohh..
nak off phone till monday..
boleyh x..??
hahah~
=) 

malas!

i klu malas nk lnyn org kat fb..sah i off IM!sowi laa u..i off..mls nk chat..

Wednesday, October 27, 2010

u-y-a

i dh xdek pixa ngn uyya..i just ader name uyya jee skrng!hurmm..boleyh x i x nk kenal uyya..??hurmm..abjad2 ini ehsan am..nie choc yg dye kasi kat wify dye..but then wife dye x nk sbb wife dye ckp choc e2 x sedap..

p/s: serabut e2 borink bkn..?

fever!

skng nie mmg musim demam kan..??kat office..3 org officemate i demam..siap d syaki denggi lagi..huhu..n plan nk p PD x tau laa jadi ker x..if sume x sihat..myb postpone kot~khamis baru akn ader kate putus!

uyya,cyenma n ayien pon demam..uyya dh jumpe doc dh pagi tadi..cyememo ngn ayien belom lagi..hurmm..bile korng nk jumpe doc haa..??aku isau laa..

esk uyya akn pergi lagi clinic utk amik darah..i arap xdek pape laa..moge sume baek2 laa..i xnk partner i sakit..biar i yg sakit..bkn dye..sbb dye bkn jenis yg tahan nk amik darah..nk tahan masok air sume..i x boleyh tgk sume 2 kat uyya..

btw..smlm bkn ker i ckp i xnk jumpe uyya kn..??hurmm..i jumpe gak..sbb i yg p bawa uyya p clinic..ok..i mmg marah dye..tp i x sngp tgk dye sakit!hurmm..sile phm e2 yeer..

p/s: get well soon everyone!

Tuesday, October 26, 2010

6 hari lagi

perasaan i skng amat amat takot..hurmm..sbb i nie slalu yee dlm relationship x kn penah nk lebiyh dari 3 bulan..boleyh x i x nk jumpe partner i 3 hari..???hurmm..skng nie x jumpe pon i asyik angin..asyik nk nagis..asyik nk cari gado..xdek buat hal aper jap g i marah2..jap g i nagis2..jap g i texk bukan2..hurmm..mmg e2 laa i..slalu mcm 2..

tp kekdng i terase gak laa yg uyya nie jenis penyabar org yer..sabar gak laa dye lnyn kerenah i..tp i x rase..if lps 3 bulan i ngn dye kami akn ok..i x rase mcm 2..sbb kitrng ader tyming break dlm 2 bulan..hurmm..~ i xnk lps 2 month dari tyming break kami 2 i ngn dye still x ok..i xnk..bg i..if dye xnk i..skng nie dye buang i..bkn nnt..bkn esk luse..i dh laa jenis org yg berharap..

btw..i x tau laa cite nie benar ker x..uyya ckp dye dh jual ipod i!!i mcm mmg nk angin..ptg tadi dye nk jumpe i..i yg x nk..konon yer i nk mrajok laa..tp x tau laa mcm nie plak jadi yer..hurmm..stress!!!ohh ipod!i gune u x smpi a week kot!i cite kat ayien..ayien ckp uyya nk gurau2 kasau jee ngn i..hurmm..enth laa..hopefully dye mmg x jual laa..huhu~

PD ohh PD~

hujung minggu nie ader trip 2 PD..hurmm..dh plan lame dh nk p sane..tp kan lately nie i kn  asyik gado jee ngn partner i..n i kene ugut tadi..ok..tertibe i rase klu u x nk pergi!i pergi sorng!i boleyh hidup tnpa u okeyh!
p/s: miss apPle LepPo~

Monday, October 25, 2010

fB sengal..?

nmpk x perbezaan profile pixa..??haha..x leyh bla btl laa fb nie..huhu..
>ayien<

i lost it!!!

ohh ohh ohh nooooo...ipod i hilang!!!!!!!!

++
++
++
++
++
++
++
++
++
++
++
++
heheh..xdek laaa..ipod i ader kat bdk kechik..
dye pinjam..
i kene bagi..
sbb at first kn dye mcm x kasi i beli tht stuff..
nie dye ngh suke nie..i kene laa lnyn..
=)
p/s: i tengah serabut!

update raya~

ok..i tau agak ketinggalan zaman i nk update this story..tp i nk update gak..haha..boleyh x mcm 2..???



ayah dok sopan

kak fa n abg

ader abg hatta~

gmbr candid sebenar yeer~tp mcm x menjadi..haha

anak ayh n mommy yg x KAWEN lagi..hahaha

all d gadis2..heheh~

family potret!


p/s: sebenar yee nk cube scroll box~